Istoric

Proiecte relevante

Democarcy like a movie 1

Asociatia a beneficiat de fonduri in calitate de promotor in cadrul unui proiect finantat de Comisia Europeana, Programul Tineret in Actiune, ce a vizat urmatoarele: diminuarea cu 50% a tendintelor discriminatoare si xenofobe ale unui grup de 20 de tineri, intr-o perioada de 5 luni;cresterea cu 40% a gradului de implicare activa a 20 de tineri, intr-o perioada de 6 luni, in viata comunitatii locale din care acestia provin; facilitarea dialogului intre 20 de tineri si factori de decizie de la nivel local, intr-o perioada de 5 luni si cresterea cu 50% a gradului de informare a 20 de tineri in legatura cu principiile democratiei reprezentative, intr-o perioada de 5 luni.

Proiectul  s-a derulat in perioada 15.03-15.08.2011.

Youth4Citizen’s Initiative

Asociatia a beneficiat de fonduri in calitate de promotor in cadrul unui proiect finantat de Comisia Europeana, Programul Tineret in Actiune, ce a vizat urmatoarele: diminuarea cu 50% a tendintelor discriminatoare si xenofobe ale unui grup de 20 de tineri, intr-o perioada de 5 luni;cresterea cu 40% a gradului de implicare activa a 20 de tineri, intr-o perioada de 6 luni, in viata comunitatii locale din care acestia provin; facilitarea dialogului intre 20 de tineri si factori de decizie de la nivel local, intr-o perioada de 5 luni si cresterea cu 50% a gradului de informare a 20 de tineri in legatura cu principiile democratiei reprezentative, intr-o perioada de 5 luni.

Proiectul s-a derulat in perioada 15.03-15.08.2011.

Teatru Social Antidiscriminare 1/Teatru Social Antidisriminare 2

Derulate  in perioada 15.05 -12.09.2013, cele doua eiditii ale proiectului „Teatru Social Antidiscriminare” au avut la baza bazat pe antidiscriminare (prin teatru social) si au vizat urmatoarele obiective: cresterea gradului de toleranta si acceptare a diversitatii in randul a 30 tineri, din Slatina si Craiova; cresterea gradului de implicare activa in viata comunitatii lor, a 30 tineri din Slatina si Craiova; cresterea gradului de constientizare a propriilor drepturi si responsabilitati fundamentale, in cadrul grupului; promovarea ideei de voluntariat si implicare civica in randurile elevilor si cadrelor didactice in doua licee din Slatina si Craiova.

Raising awareness on bullying acts

Proiectul “Raising awareness on bullying acts” a fost conceput in urma sesizarii unui comportament puternic violent si intimidator al elevilor de liceu din Craiova, atat la adresa colegilor, cat si al profesorilor. Tema proiectului o reprezinta cresterea gradului de constientizare al elevilor de liceu din orasul Craiova asupra repercursiunilor grave pe care un comportament intimidator le poate avea in dezvoltarea psihica si fizica a tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Cresterea gradului de constientizare asupra atitudinilor intimidante la adresa tinerilor, in randul a aproximativ 500 de elevi ai liceelor din orasul Craiova, pe o perioada de 6 luni.
  • Promovarea toleranţei in randul a aproximativ 500 de elevi ai liceelor din Craiova, pe o perioada de 6 luni.
  • Reducerea atitudinilor intimidante si discriminatorii in randul a aproximativ 500 de elevi ai liceelor din Craiova, pe o perioada de 6 luni. Activitaţile principale ale proiectului se vor desfasura in perioada 1 Martie – 1 Mai 2014 si vor consta in implementarea de ateliere de lucru in cadrul liceelor partenere din Craiova, la care vor participa elevi cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani. Tema atelierelor va urmari atingerea obiectivelor specifice ale proiectului, iar metodele utilizate vor fi metode de educaţie non-formala.

Facilitatorii atelierelor vor fi specialisti din cadrul asociaţiei ACCEPT din Bucuresti. 

Democracy like a movie II

Proiectul a implicat patru promotori, 2 din Turcia Canakkale si 2 din Craiova Romania. Prin activitatile proiectului, am dorit sa aratam cum funcționeaza democrația in zilele noastre, la nivelul UE, printr-o serie de filme realizate de catre participanți. 6 participanti din partea fiecarui ONG au lucrat impreuna la realizarea a doua filme despre democrație contemporana si modul in care democrația este ințeleasa de catre cetațeni. Aceste activitați au avut loc in Craiova si in Canakkale. Proiectul a durat 183 zile si a implicat factorii de decizie de la fiecare nivel.

Perioada de desfasurare: 16-09-2013 – 17-03-2014

Impreuna pentru o Craiova Sigura:

Proiectul corespunde unei nevoi reale a orasului: cresterea nr de accidente rutiere, cauzate de lipsa educatiei rutiere a participantilor la trafic (nr mare de pietoni care traverseaza neregulamentar; lipsa pistelor de biciclisti/imposibilitatea de a se deplasa in conditii de siguranta; parcarea neregulamentara face imposibila deplasarea in siguranta a persoanelor in scaune cu rotile/carucioarelor de copii). Au existat o serie de activitati de atragere a atentiei autoritatilor locale (marsul biciclistilor; protestele comunitatii de mame; intalnirile stradale ale motociclistilor) insa nu au fost unitare, ci dispersate, nevand un impact real si pe termen lung, stakeholderii nefiind invitati la discutii pt a identifica solutii viabile. In 2013 au avut loc, conform IPJ, 268 de accidente grave in Craiova, inregistrandu-se 55 de decese. Nr mare ne situeaza pe un loc fruntas la nivel national. Autoritatile au incercat sa gestioneze fenomenul, masurile aplicate ramanand fara rezultat: simple campanii publicitare; neinvitand la discutii constructive comunitatea. Proiectul de fata ofera un cadru participativ de implicare activa a cetatenilor in ameliorarea situatiei; ofera un plan sustenabil si pe termen lung de incurajare a participarii publice, oferindu-le cetatenilor instrumente viabile de a reactiona/implica. Colaborarea cu institutiile publice locale nu este doar declarativa, ci una participativa. Reprezenantii acestora vor fi implicati in fiecare etapa. Este cert ca situatia nu poate fi rezolvata, se poate insa ameliora prin identificarea unor solutii sustenabile, prin educarea cetatenilor de a lua atitudine. Toate metodele aplicate au ca obiectiv responsabilizarea comunitatii in fata acestui fenomen si nu numai. Acest gen de proiecte NU beneficiaza de existenta unui program destinat finantarii lor.

Finantator: Heineken pentru Comunitati

Sanse egale pe piata muncii din Oltenia – solutii integrate

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea principiului egalității de șanse și de gen pe piața muncii și în viața publică locală, cu scopul de a facilita accesul egal la ocupare și dezvoltare profesională pentru femeile din județele Dolj și Olt, prin furnizarea de formare, inclusiv calificare/recalificare în domenii cerute pe piața muncii și prin acțiuni menite să elimine stereotipurile de gen din societate si mass-media locală și regională.

Activitatile derulate in cadrul proiectului nu presupun doar interventii punctuale, ci sunt mai degraba niste masuri integrate pentru a asigura o prezenta mai buna a femeilor pe piata muncii locale si regionale si pentru eliminarea stereotipurilor comunitatii locale legate de rolul social al femeii. Schimbarea pozitiva pe piata muncii nu ar fi sustenabila, daca nu ar fi insotita de schimbarea atitudinii angajatorilor si de consolidarea increderii femeilor in fortele proprii. Asadar, setul de masuri integrate va crea un efect pe termen lung asupra grupului tinta, atat in ceea ce priveste egalitatea de sanse pe piata muncii, cat si crearea unui echilibru intre responsabilitatile sociale ale femeilor si recunoasterea meritelor acestora, intr-un climat de respect si demnitate.